Rødkålssalat med karamelliserede æbler og saltmandler

Til 4 personer

400 g rødkål
2 æbler
1 appelsin
50 g saltmandler
75 g rosiner

Dressing
4 spsk olie
Saften fra ½ appelsin
1½ spsk honning
1 spsk dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skær rødkålen meget tyndt ud, evt. med en tyndskræller
Tag kernehuset ud af æblerne og skær dem i tynde både.
Pil appelsinen (undgå de hvide hinder) og skær den ud i tern.
Læg rødkål, æbler og appelsin op i en skål.
Tilsæt rosiner.
Krydr med lidt salt.
Ryst dressingen sammen og hæld den over salaten.
Rør salaten sammen og tilsæt mandlerne til sidst. (salaten har godt af at stå og sætte sig et stykke tid, men mandlerne skal først over til sidst, da de ellers bliver bløde og mister saltsmagen).

Salaten serveres til
Svampepaté
Ovnbagte kartofler
Konfiterede andelår