Stegt polenta med svampe og æbler

Til 4 personer

1 l vand
3 tsk salt
250 g minutpolenta
40 g parmesan
1 rød chili
1½ spsk timian
Olie
250 g champignons
1 stort æble
Salt og peber
1 spsk timian
Smør

Tilbehør
Bønnesalat  og fennikelsalat
(Begge opskrifter findes i Hjælp – min søn er vegetar)

Fremgangsmåde
Fjern kernerne fra chilien. Hak chili og timian fint.
Riv parmesanen fint på et rivejern.
Kog vand og salt op i en gryde.
Tag gryden fra blusset og drys polenta i lidt efter lidt under konstant piskning.
Stil gryden tilbage på kogepladen ved svag varme og rør i grøden med en grydeske. Lad den småkoge et par minutter under omrøring.
Tilsæt dernæst chili, timian og parmesanost.
Kom bagepapir i et firkantet fad (ca. 30×30 cm) og fordel polentaen jævnt.
Køl den helt ned.
Vend polentaen ud på et stort spækbræt og skær den i firkanter på ca. 5×5 cm.

Varm olie op i en relativt varm pande og steg polentastykkerne på begge sider, så de får stegeskorpe.
(eller steg dem på grill eller grillpande).

Rens champignons og skær dem i mindre stykker.
Tag kernehuset ud af æblet og skær det i fine tern.
Hæld smør på en varm pande og rist de hakkede champignons til de er brune.
Lad æbler og timian stege med et øjeblik.
Smag til med salt og peber.

Læg den stegte polenta på et fad og pynt med champignons og æbler.

Til kødspiserne
Servér et ovnstegt andebryst