Kartoffelsalat med persillepesto

1 kilo nye kartofler
1 bundt radiser
½ blomkål
3 dl ærter

Pesto
3 dl vasket persille
1-2 hvidløg
1 stor håndfuld mandler
1 håndfuld revet parmesan
1 citron
2 dl olivenolie
salt og peber

Tilbehør
Vegetarfrikadeller (se opskrifter her på siden eller i kogebogen)

Fremgangsmåde
Skrab de nye kartofler og kog dem ca. 12 minutter i kogende vand med salt, gerne tilsat et par kviste løvstikke.
Skær radiserne i skiver.
Pluk blomkålen i små buketter.
Giv ærterne et opkog og køl dem af.
Kom persille, hvidløg, mandler, parmesan, citronsaft og olivenolie i en (stav)blender og blend, til pestoen er glat og sammenhængende. Smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i skiver og hæld dem op i en skål.
Tilsæt radiser og blomkål og vend det hele med lidt salt.
Hæld pestoen over grønsagsblandingen og rør salaten sammen.

Til kødspiserne
Svine- eller lammefrikadeller. En grillbøf og grillpølser er også godt