Burger med sød kartoffel

Til 4 burgere
2 søde kartofler (eller hvad der svarer til 8 skiver a 1½ cm)
2  fed pressede hvidløg
salt, peber
½ dl olivenolie
150 g revet cheddarost

2 modne avocado
2 store tomater
4 syltede agurker
salatblade
Syltet jalapeno-peber i skiver

Hvidløgsmayo
1 fed presset hvidløg
½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
½ tsk chilipulver
Citronsaft
Salt og peber

4 burgerboller

Tilbehør
Pommes frites
(se opskrift på pommes frites af søde kartofler her på siden)

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær den i 8 ca. 1½ cm tykke skiver.
Bland olie, hvidløg, salt og peber i en skål og vend kartoffelskiverne i dressingen.
Læg skiverne på en ovnplade, beklædt med bagepapir og drys med cheddar.
Sæt kartoffelfadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoffelskiverne er møre.
Skær avocadoen i tynde skiver.
Skær agurkerne og tomaterne i skiver.
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og tilsæt chili, hvidløg, salt og peber. Smag til med citronsaft.

Flæk de varme burgerboller op, skær dem igennem  og smør hvidløgsmayo på begge halvdele.
Læg først salatblade på underbollen og dernæst avocado, 2 kartoffelskiver, tomat, agurk og jalapeno (kan udelades).
Læg låget på og servér burgeren.

Til kødspiseren
Steg en hakkebøf til hver burger.