Små tærter med gulerødder

Antal: ca. 20*

Tærtedej
200 g koldt smør
275 g hvedemel
1 tsk salt
1 æggeblomme

fyld
2 æg
1 dl letmælk
1 dl groftrevet parmesan
1 dl persille (eller andre krydderurter)
1 dl revet gulerod
smør til at pensle med

Tilbehør
Asparges med smørsovs (se opskrift)

Fremgangsmåde
Skær smørret i tern.
Bland mel, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen.
Lad dejen stå i køleskabet i ca. 30 minutter.

Varm ovnen op til 210 grader varmluft.
Kom mælk og æg i en skål og pisk det sammen.
Bland parmesan, persille og gulerod i mælkeblandingen.
Pensl (eller spray) 20 muffinsforme med flydende smør.
Del dejen i 20 stykker og tryk dem ud i formene.
Fordel fyldet i formene.
Bag tærterne i ca. 15 minutter, til æggemassen er stivnet, og tærten har fået farve.

*Opskriften henter inspiration fra Isabellas

Til kødspiserne:
Servér tærterne til Asparges med smørsovs, suppleret med varmrøget laks og pillede rejer (se opskrift)