Krydret tomatsovs

 2 mellemstore hakkede løg
4 fed presset hvidløg
1 porre i tynde ringe
1 stor dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk tørret chili
1 tsk kanel
2 dl grønsagsbouillon
Salt og peber

Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg og porreringe på en stor pande ved middelvarme i ca. 5 minutter.
Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med et øjeblik.
Kom tomaterne, 1 dl vand og krydderierne op i løgblandingen og rør det sammen.
Lad tomatsovsen stå og simre i mindst 1 time, gerne længere.
Tilsæt mere vand undervejs.
Smag til med salt og peber og evt. andre af krydderierne.
Denne tomatsovs skal være stærk og tyk.

Servér tomatsovsen til quinoafrikadeller, kødfrikadeller og frisk pasta