Syltede rødbeder med stjerneanis og laurbær

 500 g friske rødbeder

Syltelage
4 dl lagereddike
250 g sukker
2 laurbærblade
1 stjerneanis
10 hele peberkorn
2 spsk salt

Fremgangsmåde
Læg rødbederne i en gryde og dæk dem med vand.
Kog dem med skræl på i ca. 40 minutter.

Lav syltelagen, mens rødbederne koger:
Kom ingredienserne til lagen i en gryde og lad den koge i ca. 5 minutter.

Hæld koldt vand over rødbederne og smut skrællen af dem.
Skær rødbederne i skiver.
Skold et par sylteglas og ryst dem med alkohol.
Kom rødbedeskiverne op i glassene og hæld lagen over, så de er dækkede.
Skru låget på og lad de syltede rødbeder køle af.
Sæt dem i køleskabet og lad dem trække en uges tid, før de tages i brug.
Rødbederne kan holde i flere måneder.