Syltede græskar med vanilje

Syltede græskar med vanilje

1 hokkaido-græskar

Syltelage
½ l lagereddike
2½ dl vand
500 g sukker
2 vaniljestænger

Fremgangsmåde Skræl græskarret, halvér det og fjern kerner og ’blødt kød’ med en ske. (det er vigtigt at få det hele med; ellers bliver der nogle ikke så appetitlige bløddele i det færdige resultat).
Skær græskarkødet i ikke for tykke skiver.
kog eddike, vand og sukker op, til sukkeret er opløst.
Tilsæt græskarskiverne og lad dem simre i lagen i ca. 10 minutter.
Del vaniljestængerne i to og skær dem igennem på langs.
Skold et par sylteglas og ryst dem med lidt alkohol.
Fordel de syltede græskar og vaniljestængerne i glassene og hæld lagen over.
Skru lågene på og lad græskarrene køle af.
Sæt glassene i køleskabet og lad dem trække en uges tid, før de tages i brug.