Marinerede oliven med krydderier

200 g blandede oliven (sorte, grønne, røde)
½ tsk fennikelfrø
½ tsk korianderfrø
3 fed hvidløg
1 spsk frisk, hakket rosmarin
2 spsk hakket persille
1 spsk sherryeddike
3 spsk olivenolie

Tilbehør
De marinerede oliven er et godt tilbehør til en aperitif, til en tapasbuffet (se opslaget), i en salat eller til ost.

Fremgangsmåde
Læg de skyllede oliven i et sylteglas eller lignende, der kan lukkes til.
Knus fennikel- og korianderfrø i en morter.
Knus hvidløgene med den flade side af en kniv.
Læg krydderier, hvidløg og krydderurter over olivenerne.
Ryst olie og eddike sammen og hæld det over olivenblandingen.
Lad de marinerede oliven stå i køleskabet i nogle dage, gerne op til en uge.
Ryst glasset med jævne mellemrum.
Husk at tage de marinerede oliven ud af køleskabet mindst en time før brug.