Saltmandler – med og uden skal

Saltmandler er en af de lækreste snacks, der findes. De kan bruges som tilbehør til et glas champagne til dronningens nytårstale, de kan indgå som del af en tapasbuffet eller en asiatisk ret. Og så passer de godt til mange forskellige slags salater, rødkåls- og rødbedesalat fx (se opskrifterne)

Saltmandler uden skal

200 g mandler
20 g smør
3 spsk olivenolie
2 spsk havsalt

Tilbehør Saltmandlerne er et godt tilbehør til en aperitif, til en tapasbuffet (se opslaget), i en salat eller til ost.

Fremgangsmåde Køb mandlerne afskallede (Jeg fandt nogle store, velegnede i Bazaren i Odense) eller hæld kogt vand over mandler med skal og smut dem.
Varm en pande op og smelt fedtstoffet (det må ikke være for brunt).
Tilsæt mandlerne og rist dem under omrøring i ca. 5 minutter, til de begynder at tage farve.
Læg dem på køkkenrulle, så noget af fedtet suges op.
Hæld mandlerne op i en skål med havsaltet.
Sørg for at få saltet fordelt godt på mandlerne.
Lad mandlerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Saltmandler med skal

200 g mandler
2 dl vand
3 spsk (fint) salt
10 g smør

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 150 grader.
Hæld kogende vand i en skål og tilsæt salt. Rør til saltet er opløst.
Tilsæt mandlerne og lad dem stå tildækket i ca. 20 minutter.
Hæld mandlerne op i en sigte og lad dem dryppe af.
Læg bagepapir på en ovnplade og fordel mandlerne og smørret på den.
Bag mandlerne i ca. 20 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Lad dem køle af på en bagerist med bagepapir.