Creme brulee


Til 4 personer

1 dl sukker
6 æggeblommer (100 g)
5 dl piskefløde
½ vaniljestang
30 g rørsukker

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 140 grader

Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og rør dem sammen med lidt sukker.
Rør sukker, vaniljesukker og æggeblommer sammen i en skål.
Kom piskefløden op i en gryde sammen med vaniljestangen og varm den op til kogepunktet. (90 grader).
Hæld en tredjedel af den varme fløde op i æggemassen under omrøring.
Hæld den varme æggemasse tilbage i gryden til fløden og varm cremen op til 80 grader.
Lad den dernæst afkøle, til den er håndvarm.
Hæld cremen op i 4 ovnfaste skåle.
Kom kogende vand i en bradepande og stil skålene deri.
Bag creme bruleen i ca. 45 minutter (de skal give efter, når man trykker på dem, men må ikke være hårde).
Stil dem til afkøling i mindst 2 timer.

Ved servering: Hæld et tyndt, jævnt lag rørsukker på de 4 desserter og karamellisér dem med en brænder. Lad dem stå et par minutter inden servering, til sukkeret stivner.

Tip:
Brug æggehviderne til marengskys med hasselnødder og chokolade.