Varm kartoffelsalat

Til 4 personer

1 kilo små kartofler
2 løg
30 g smør
½-1 dl lagereddike
2-3 spsk sukker
1 spsk dijonsennep
1½ dl vand
Salt og peber

Tilbehør
Frikadeller med quinoa

Fremgangsmåde
Kog kartoflerne (de må endelig ikke koge ud).
Pil dem og lad dem køle lidt af.
Skær kartoflerne i skiver
Skær løgene i tynde skiver.
Kom fedtstof i en gryde og sautér løgene.
Tilsæt eddike og vand og lad det simre med løgene, til de er bløde.
Hæld kartoffelskiver, sennep og sukker op til løgblandingen, rør det hele forsigtigt sammen og lad det småkoge ca. 5 minutter, til kartoflerne har jævnet sovsen.
Smag til med salt, peber og evt. mere eddike og sennep.

Til kødspiserne
Kogte pølser og sennep er et uomgængeligt tilbehør for kødspiseren.