Omelet med syltede rødløg

Syltede rødløg
3 rødløg (ca. 200 g)
1 dl sukker
1 dl lagereddike
1 dl vand
10 g salt
Hele peberkorn (5-10)

Fremgangsmåde
Skær løgene i tynde ringe.
Kog sukker, eddike, vand, salt og peberkorn op i en gryde.
Tilsæt løgene og lad dem koge med i 3 minutter.
Skyl et sylteglas i kogende vand og ryst det med spiritus.
Hæld løgene op i glasset. (Brug en hulske)
Lad lagen koge ind, til kun halvdelen er tilbage.
Hæld lagen over løgene og luk glasset til.
Stil de syltede løg i køleskabet, når løgene er kølet af. Så kan de holde i køleskabet i flere uger.

De syltede rødløg kan bruges som tilbehør til en salat, til dahl (se opskrift), i en burger og ovenpå smørrebrød.

Omelet
Se opskriften i kogebogen “Hjælp – min søn er vegetar”