Fyldte bagekartofler

Til 4 personer

4 store bagekartofler
40 g smør
1 hakket løg
1 dl creme fraiche
1 dl revet cheddarost
Salt og peber

Tilbehør
Salat med kirsebær og parmesanflager

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.

Svits løget i smør på en pande.
Skrub kartoflerne helt rene. Læg dem på en ovnplade med bagepapir og bag dem ca. 1 time (de skal være meget bløde at mærke på)
Tag dem ud af ovnen, men lad være med at slukke ovnen.
Skær kartoflerne igennem på midten (hold evt. fast med en grillhandske eller et viskestykke)
Tag det meste af fyldet ud (lad der sidde en lidt kartoffelmos hele vejen rundt for at forstærke kartoffelskrællen).
Sæt skallerne i ovnen og bag dem sprøde – ca. 10 minutter.
Mos kartoflerne med smørret og tilsæt dernæst creme fraiche, løg og reven cheddarost.
Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
Læg kartoffelmosen i de sprøde kartoffelskræller og bag dem i 10-15 minuttter, til de er gyldne.

Til kødspiserne
Disse kartofler passer perfekt til et godt stykke oksekød.