Frikadeller med quinoa og chili

Antal: 14-15

175 g quinoa
1 stort hakket løg
3 fed hakkede hvidløg
1 gulerod
2 æg
1 dl havregryn
½ rød chilipeber
1½ dl persille
1½ spsk tørret oregano
1½ spsk tørret koriander
1 tsk spidskommen
Skal fra ½ citron
Salt

Tilbehør
Tomatsovs og frisk pasta

Fremgangsmåde
Kog quinoaen efter forskrifterne på posen (ca. 10 minutter).
Steg løgene bløde i lidt olie på en pande. Tilsæt hvidløgene til sidst.
Riv guleroden på rivejernets fine side.
Hæld den let afkølede quinoa op i en skål.
Tilsæt æg og havregryn og rør det godt sammen med quinoaen.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Smag farsen til. Tilsæt evt. flere krydderier. (Quinoa i sig selv smager ikke af meget, så det er vigtigt at komme godt med stærke krydderier i).
Varm olivenolie op på en stor pande. Panden skal være ret varm.
Læg en skefuld fars på panden og klem den flad og sammenhængende med skeen.
Lad frikadellerne stege ca. 5 minutter på hver side. Lad være med at vende dem for tidligt, så risikerer de at knække.
Sørg for at varmen giver dem en sprød, brun stegeskorpe.
Supplér evt. med olie, hvis de steger tør.

Tomatsovs
2 mellemstore hakkede løg
4 fed presset hvidløg
1 porre i tynde ringe
1 stor dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk tørret chili
1 tsk kanel
2 dl grønsagsbouillon
Salt og peber

Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg og porreringe på en stor pande ved middelvarme i ca. 5 minutter.
Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med et øjeblik.
Kom tomaterne, 1 dl vand og krydderierne op i løgblandingen og rør det sammen.
Lad tomatsovsen stå og simre i mindst 1 time, gerne længere.
Tilsæt mere vand undervejs.
Smag til med salt og peber og evt. andre af krydderierne.
Denne tomatsovs skal være stærk og tyk.

Til kødspiserne
Lamme/oksefrikadeller passer perfekt til denne ret.