Kastanjemousse med kakifrugt

Til 4 personer

Kastanjemousse
30 kastanjer
(ca.50 af de små fra skoven)
4 spsk appelsinsaft
2 spsk grand marnier (eller anden spiritus)
3 spsk honning
2 spsk flormelis
1 tsk vanilje
30 g mørk chokolade
½ dl piskefløde

1½ dl piskefløde

Kakimousse
2-3 kakifrugter
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 spsk citronsaft
1½ dl piskefløde
Mørk chokolade

Fremgangsmåde
Kastanjemousse
Kom kastanjerne i en gryde, dæk dem til med vand og lad dem koge i ca. 30 minutter (15 minutter, hvis de er små), til de er møre.
Hæld kold vand over kastanjerne og fjern skal og bitter hinde. Det gøres nemmest ved at skære kastanjen midt over og dernæst grave ’kødet’ ud med en lille ske.
Læg kastanjemassen op i en skål og tilsæt appelsinsaft, likør, honning, vanilje og flormelis.
Rør massen sammen og tilsæt ½ dl fløde, til pureen bliver glat og cremet.
Hak chokoladen fint og tilsæt den.
Pisk resten af fløden til en fløjlsblød flødeskum. Den må endelig ikke være for stiv.
Hæld pureen op i flødeskummet og rør det forsigtigt sammen.

Kakimousse
Tag skindet af kakifrugterne og skær frugtkødet i mindre skiver.
Blend det glat og tilsæt sukker, vanilje og citronsaft.
Pisk fløden til flødeskum. Den skal ikke være alt for blød.
Vend flødeskummet forsigtigt sammen med kakipureen.

Servér desserten i et glas.
Læg kastanjemoussen i bunden og dernæst kakimoussen.
Pynt med revet chokolade.