750 g tomater
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
2-3 skiver daggammelt hvidt brød
1 dl olivenolie
½ dl sherryeddike
Salt og peber
Til pynt:
1 tomat
½ rød peber
½ agurk
3 skiver daggammelt brød
Fremgangsmåde
Riv brødet i mindre stykker og læg det i vand i en skål i ca. 10 minutter.
Skold tomaterne og flå skindet af.
Tag kernerne ud af tomater, agurk og peberfrugt og skær det hele i mindre stykker.
Kom grønsager, opblødt brød, olie og eddike i en blender og kør, indtil massen er klumpfri og glat.
Smag til med salt og peber.
Stil den færdige gazpacho i køleskabet i mindst 2 timer. Tilsæt evt. vand, så den får den rette konsistens (den skal være tyktflydende)
Stil evt. suppen i isterninger før serveringen.
Skær garnituren ud i små tern.
Brødet ristes i olivenolie på en pande, til terningerne bliver gyldne og sprøde. Drys dem med lidt salt.
Læg grønsager og brødtern i små skåle.
Hæld suppen op i glas eller tallerkener og pynt med noget af garnituren.