Russisk salat med pocherede æg

Til 4 personer

Russisk salat
3 små rødbeder
1 æble
3 syltede agurker
½ rødløg
2 spsk kapers
1½ dl mayonnaise
3 spsk creme fraiche
Salt og peber

Pocherede æg
4 æg
½ dl eddike
salt

Sandwichbrød
Hakket purløg

Fremgangsmåde
Russisk salat
Kog rødbederne i ca. 30 minutter.
Skyl dem under koldt vand og pil skrællen af.
Skær rødbeder, æbler og syltede agurker i meget fine tern.
Hak rødløget meget fint.
Hæld alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber

Pocherede æg
Kog 1 liter vand op i en bredbundet gryde med eddike og salt til mellem 95 og 100 grader (det må ikke spilkoge).
Slå æggene ud i hver sin kop.
Sænk 1 æg meget forsigtigt ned i det kogende vand. Saml hurtigt hviden omkring blommen.
Kom 1 æg mere i gryden.
Lad æggene pochere i 4 minutter.
Tag dem op med en hulske og læg dem i koldt vand. Fjern forsigtigt den løsthængende æggehvide, når de pocherede æg er afkølet.

Rist sandwichbrødet, til det er sprødt.
Læg en klat russisk salat på brødet, læg det pocherede æg ovenpå og pynt med purløg.

Tip:
I min barndom fik vi et spejlæg oven på den russiske salat.
I de fleste slagterforretninger og supermarkeder kan man købe den russiske salat færdiglavet.

Til kødspiserne
Denne lille ret passer fint til en frokost med sild.