Blinis med stenbiderrogn

Dette er en rigtig forårsklassiker, velegnet som frokostret eller forret.
Det er en simpel, men velsmagende tapa, med en afbalanceret smag af rødløg, creme fraiche og ‘kaviar’.

Antal: Ca. 10 stk

Blinis
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
1 dl mælk
Smør

150-200 g stenbiderrogn
1½ dl creme fraiche
½ finthakket rødløg
Dild eller purløg
citronbåde

Fremgangsmåde
Sigt mel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt.
Pisk æg og mælk i. Dejen skal være temmelig tyktflydende, så lad være med at komme al mælken i på én gang.
Smelt lidt smør på en pande. Kom dejklatter på med en spiseske. Form dem straks til små, runde blinis. (De må ikke være for tykke, for de hæver en del).
Steg dem ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gyldne.

Rør creme fraichen sammen med lidt salt og peber
Læg en god klat creme fraiche på de færdigstegte blinis.
Læg dernæst de hakkede rødløg på og slut af med stenbiderrogn.
Pynt med hakket dild eller purløg. Servér 2 blinis pr. person på en frokosttallerken og læg en citronbåd ved siden af.

Tip: Det er ikke alle vegetarer, der spiser fiskerogn, men retten kan sagtens serveres uden. Man kan nemlig købe et vegetarisk erstatningsprodukt.