Gulerodssuppe med ingefær og chili

Denne gulerodssuppe er lækker som frokostret, som forret eller som hovedret.
Den giver en god mæthedsfølelse, fordi den er blendet, og den får en kraftig smag fra ingefær, chili og krydderier. Den luner godt en vinterdag.

Til 4 personer

1 kilo gulerødder
4 rødløg
4 fed hvidløg
50 g ingefær
1 rød chilipeber
1½ tsk spidskommen
2 tsk fennikelfrø
1 tsk gurkemeje
2 ds kokosmælk
5 dl grønsagsbouillon
Hakket koriander
Salt og peber

Tilbehør
Flutes, brødcroutoner eller nudler

Fremgangsmåde
Skræl, gulerødder, rødløg, hvidløg og ingefær. Skær det hele i tynde skiver.
Flæk chilien, tag kernerne ud og hak den.
Varm olie op i en gryde og sauter rødløg, ingefær, chili og hvidløg et par minutter.
Tilsæt spidskommen og fennikelfrø og lade det simre yderligere et par minutter, til løgene er møre.
Kom gulerødder, gurkemeje, bouillon og kokosmælk op til grønsagerne og lad det hele simre i ca. 30 minutter, til gulerødderne er meget møre.
Blend grønsagsblandingen med en stavblender, til den er uden klumper.
Kom suppen tilbage i gryden og varm den op igen.
Smag til med salt og peber.
Drys koriander over ved serveringen.

Til kødspiserne
Skær et stykke laks i mundrette stykker og marinér dem i citronsaft i mindst ½ time ved stuetemperatur. Hæld noget af gulerodssuppen over i en anden gryde, tilsæt laksestykkerne og lad suppen trække i den varme suppe 2 minutter, til laksen er færdig.