Boller med tørret frugt og nødder

Antal: 12-15

40 g gær
4 dl mælk
3 spsk smør
1 tsk salt
2 tsk kardemomme
100 g tørret frugt (abrikoser, rosiner, tranebær, dadler…)
60 g nødder (valnødder, mandler hasselnødder)
150 g hvid hvedemel
Ca. 300 g hvedemel

Fremgangsmåde
Bland gær og håndvarm mælk i en skål. Lad det stå et par minutter og rør så gæren ud i mælken.
Tilsæt smør og salt.

Hak nødderne groft og skær evt. frugten i mindre stykker.
Sigt den hvide hvedemel og 225 og gram almindelig mel ned i en anden skål
Tilsæt kardemomme, frugt og nødder.
Hæld gærblandingen over og ælt det sammen. Dejen må gerne være klistret.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Tilsæt dernæst så meget mel, at dejen kan æltes med fingrene, uden at blive for fast.
Lad dejen hæve yderligere 30 minutter.
Kom bagepapir på en ovnplade og læg bollerne på pladen med to skeer.
Lad dem hæve 30 minutter på pladen.
Varm ovnen op til 200 grader. Bag bollerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne

Tip: Kom smør på bollerne til en kop kaffe eller spis dem ’on the rocks’ som et mellemmåltid.