2 slags muffins – appelsin og banan

 


Grunddejen er den samme til appelsin- og bananmuffins, så man kan lave halvt af hver.

150 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
175 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
2 tsk vanijesukker
½ tsk salt

Fremgangsmåde – grunddej
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det ned i æggemassen
Rør dejen sammen.

Appelsinmuffins
Antal: ca. 12
Saften fra 1 appelsin (ca. 1½ dl)
Revet skal fra ½ appelsin
50 g finthakket orangechokolade
Mandelsplinter

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 180  grader varmluft

Rør grunddejen sammen med appelsinskal, appelsinsaft og chokolade.
Stil muffinsformene på en bageplade og pensl dem med smør.
Fyld formene med dej. (ca. tre fjerdele op). Pynt kagerne med mandelsplinter.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Tips: Glasur af flormelis, blandet med appelsinsaft, passer også rigtigt godt til kagerne.

Bananmuffins
Antal: ca. 12
2 store bananer (eller 3 små)
100 g marcipan
1 dl håndvarm mælk
150 g chokolade (ca.57 procent)
Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Mos bananerne grundigt.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
Rør mælk, bananmos og marcipan i grunddejen.
Sæt muffinsformene på en bageplade og pensl dem med smør.
Fyld dejen i formene (ca. tre fjerdedel op).
Bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Tag kagerne af bagepladen og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over de afkølede muffins og pynt med frysetørrede hindbær.