Nøddemarengs med chokolade

Der er altid æggehvider tilovers, når man har lavet flan eller creme brulee, og så er det en oplagt idé at lave en eller anden slags marengskage. Denne opskrift er med mange nødder, men ikke så meget sukker. Resultatet bliver nogle sprøde småkager med en sej midte og fyldig nøddesmag.

Antal: ca. 30

4 æggehvider
60 g hasselnødder
60 g mandler
40 g mørk chokolade (gerne orange-)
100 g sukker
1 stor spsk hvedemel
1 tsk  vaniljesukker

Fremgangsmåde
Lad æggehviderne stå i en skål, til de har stuetemperatur.
Varm ovnen op til 175 grader.
Læg bagepapir på en ovnplade og bag mandler og hasselnødder, til mandlerne er gyldne, og skallen på hasselnødderne begynder at revne.
Læg nødderne i et viskestykke og gnid dem mod hinanden, indtil det meste af skallen er gnedet af hasselnødderne.
Hak nødder og chokolade groft.

Skru ovnvarmen ned til 160 grader

Pisk æggehviderne, til de er helt stive.
Bland sukker og vaniljesukker.
Tilsæt blandingen lidt ad gangen, under piskning.
Vend mel, hakket chokolade og nødder i dejen.

Sæt dejen på ovnpladen med to teskeer, ca. 1 tsk dej til hver kage.
Bag kagerne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå.