2 mellemstore løg
4 fed hvidløg
3 spsk olie
½-1 rød chilipeber
3o g revet ingefær
6 små kartofler
3 gulerødder
1 tsk spidskommen
1 kanelstang
(eller 1 tsk kanel)
1 spsk paprika
1 tsk gurkemeje
½ g safran
1 rød peber
1 fennikel
1 ds hakkede tomater
2 dl grønsagsbouillon
50 g tørrede abrikoser
50 g svesker
50 g smuttede mandler
1 ds kikærter
Citronsaft
Salt
Tilbehør Couscous og brød
Fremgangsmåde
Skræl løg, hvidløg, ingefær, kartofler og gulerødder.
Skær løg, hvidløg, og gulerødder i skiver.
Skær kartoflerne i store tern.
Halvér peberfrugten, chilipeberen og fenniklen, og skær dem i strimler.
Varm olie op i en stor gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter.
Tilsæt ingefær og gulerødder og lad det stege med yderligere et par minutter.
Knus safran i en morter.
Kom alle krydderierne op til grønsagsblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og grønsagsbouillonen.
Tilsæt peberfrugt, kartofler, fennikelskiver, mandler, abrikoser og svesker.
Lad det simre ca. 60 minutter, til kartoflerne er meget møre.
Tilsæt kikærterne og varm dem op i retten.
Smag til med salt og citron.
Til kødspiserne
Svits 300 g tern af lammekød i olie (2 personer). Hæld lidt bouillon over og smag til med salt. Hæld halvdelen af grønsagsretten over i en gryde, når alle ingredienserne, bortset fra kikærterne, er i. Tilsæt lammekødet. Lad det simre lige så længe som grønsagsretten.